Ώρα για Shea-Butter...Άκρως απολαυστικό..

   Καλημέρα σε όλους...Ελπίζω να είστε όλοι καλά...Έχω μέρες να σας γράψω αλλά δυστυχώς δεν έβρισκα τον χρόνο που χρειαζόμουν για να συγκεντρωθώ...
   Ήρθε η ώρα να σας γράψω για μια εταιρία που μου άρεσε πολύ και τα προϊόντα της τα χρησιμοποιώ πλέον κάθε μέρα.Αρκετό καιρό πριν παρέλαβα ένα δεματάκι με δείγματα που  μου έστειλε η Shea d'Afrique.Θα πω ότι από την πρώτη στιγμή που δοκίμασα το Shea-Butter to λάτρεψα.Η εταιρία διαθέτει τρεις διαφορετικές ποικιλίες σε Shea-butter την κλασική που είναι καθαρό Shea butter χωρίς πρόσθετα συστατικά,και οι ποικιλίες αλόε βέρα και βιολεμόνι που περιέχουν φυσικά εκχυλίσματα από αλόε βέρα και βιολεμόνι. Να τονίσουμε ότι η ποιότητα τους ανήκει στην κατηγορία Α χωρίς χημικά πρόσθετα.
   Να πάρουμε όμως λίγο τα πράγματα από την αρχή;Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι είναι το Shea butter,από που προέρχεται και σε τι χρησιμοποιείτε.
Shea tree
  Λοιπόν το Shea butter παράγετε στην περιοχή Burkina Faso από το κουκούτσι του δέντρου Shea το οποίο ανήκει στην οικογένεια Sapotaceae το γένος Vitellaria το είδος V.paradoxa..Τα κουκούτσια του επεξεργάζονται με τα χέρια από τις ντόπιες γυναίκες όπου και αφαιρείτε το βούτυρο που εμπεριέχεται μέσα του.Στις αφρικανικές χώρες εκτός από την προστασία τους δέρματος από την αφυδάτωση χρησιμοποιείτε και στο μαγείρεμα.
Shea nuts
   Στην Αφρική οι γυναίκες το χρησιμοποιούν  για την προστασία του δέρματος τους από τον καυτό αέρα και επίσης σε αναπτυγμένες χώρες χρησιμοποιούν το Shea-Βutter σε μικρή ποσότητα σε πολλά ακριβά καλλυντικά!
   Τα προϊόντα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α,Ε,αλλαντοίνη και μακρά ακόρεστα λιπαρά οξέα που εμπεριέχονται από 100% φυσικά συστατικά.

  Το Shea d'afrique συστήνεται για:
*Καθημερινή φροντίδα και ενυδάτωση του δέρματος καθώς και προστασία από τις καιρικές συνθήκες και την προστασία από τον ήλιο αφού εμπεριέχει φυσικά φίλτρα προστασίας
*Για την πρόληψη των ρυτίδων καθώς και το σχηματισμό χρωστικής
*Κατά της ξηροδερμίας,του συγκάματος καθώς και για την επούλωση πληγών

  Τα προϊόντα Shea d’ Afrique της εταιρείας Abis-Pharma διατηρούν πιστοποιητικό γνησιότητας Eco-Cert και διατίθενται στο εμπόριο υπό τους όρους του Εμπορικού Δικαίου (Fair Trade).

   Εσείς ακόμα να τα δοκιμάσετε;;;
Τα στοιχεία που χρησιμοποίησα είναι από το site της Shea d'afrique που θα το βρείτε εδώ όπως και κάποιες  εικόνες και η γενεολογία του δέντρου της χρησιμοποίησα από τη wikipedia.
   Περιμένω τις εντυπώσεις σας....Φιλάκια και τα λέμε σύντομα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις