The Pink Bracelet

    Καλησπέρα!!Έχω καιρό να κάνω ποστ και αυτό όχι επειδή σας ξεχνάω αλλά δεν βρίσκω πολύ χρόνο να ασχοληθώ.Σήμερα βρήκα την ευκαιρία και έκλεψα λιγάκι χρόνο από τις δουλειές..
    Θέλησα να κάνω ένα κοινωνικό ποστ αυτή τη φορά που αφορά όλες μας.Με την ευκαιρία που στις 25 Οκτώβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού θέλησα να γράψω κάτι σχετικό..
    Φέτος αγόρασα για πρώτη φορά (κακώς έπρεπε να το κάνω κάθε χρόνο) το ροζ βραχιόλι της Estee Lauder που βοηθάει εδώ και 20 χρόνια (από το 1992) σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.Φέτος το βραχιόλι ήταν του σχεδιαστή Δούκα Χατζηδούκα και κυκλοφόρισε για δεύτερη χρονιά και σε βραχιόλι για άντρες (εδώ θα βρείτε μια ενημέρωση από το Άλμα ζωής).
    Πέρσι αγόρασα το μπλουζάκι που δημιούργησε η AVON σε συνεργασία με την εταιρία Reebok το οποίο το προμηθεύτηκα από το κατάστημα Sport 2000.
    Μπράβο σε όσες εταιρίες έχουν ευαισθητοποιηθεί!!
    Τώρα καλό θα είναι να κάνετε τον απαραίτητο έλεγχο και μαστογραφία τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για τις γυναίκες που έχουν συμπληρώσει τα 40 τους και αυτές που έχουν κάποιο ιστορικό στην οικογένεια τους και νωρίτερα.
    Μπορείτε μόνες να κάνετε την παρακάτω αυτοεξέταση και σε περίπτωση που δείτε κάποια αλλαγή μην τρομάξετε απλά ενημερώστε τον γιατρό σας για να κάνετε την απαραίτητη εξέταση και έλεγχο..

*Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη με τα χέρια στην ανάταση.
*Ελέγξτε αν υπάρχουν αλλαγές στην εμφάνιση των μαστών (σκλήρυνση στο δέρμα,τράβηγμα του δέρματος ή της θηλής ή οτιδήποτε άλλο)
*Ξαπλώστε στο κρεβάτι και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από την αριστερή σας ωμοπλάτη.Βάλτε το αριστερό σας χέρι κάτω από το κεφάλι.
*Με ενωμένα τα δάκτυλα του δεξιού χεριού εξετάστε όλη την έκταση του αριστερού μαστού.Αρχίστε με κυκλικές κινήσεις από την περιφέρεια και προχωρήστε σταδιακά σε μικρότερους κύκλους ώσπου να φτάσετε στη θηλή.
Πιέστε τη θηλή να δείτε αν βγάλει κάποιο έκκριμα.

*Επαναλάβετε την εξέταση με τον ίδιο τρόπο και για τον άλλο μαστό.

Σχόλια

  1. Καθε χρονο παιρνω το συγκεκριμενο βραχιολακι,καποιες χρονιες,γιατι ειναι διαφορετικο,ειναι τοσο ομρφο που το κανω και δωρο.
    Λογω ιστορικου εχω κανει μαστογραφια και βιοψια σε κατι που ειχε βρεθει,κοριτσια δεν ειναι τπτ ,μη φοβαστε,ειναι γελοιο να φαβασαι κατι ενω εχεις γιατρους,να σε βοηθησουν.
    Και στο κατω κατω,αφου η προγιαγια μου εκανε πριν 50 χρονια-ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ- θεραπεια που ηταν και σε νησι,και τοτε οι θαλασσιες συγκοινωνιες ηταν κλαμα,και εζησε μεχρι τα 100,θα κωλωσουμε εμεις που τα εχουμε ολα διπλα μας,και ευκολα,στο ετος 2012;Ανεπιτρεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Poli xrisimo post, prepei oles oi gynaikes na eimaste enimerwmenes k euaisthitopoihmenes panw ston karkino tou mastou!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλα εκανες και εφτιαξες μια τετοια αναρτηση!! Ολες μας πρεπει να ειμαστε ενημερωμενες σε αυτο το θεμα!!

    Θα χαρω παρα πολυ να ριξεις μια ματια και στο δικο μου blog http://rebeautyourself.blogspot.gr/

    Πολλα φιλια Ελενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bravo σου βρε Χριστιάνα για το post,αλλά & για το ότι θες να ευαισθητοποιήσεις & να ενημερώσεις!:D

    thewillbyds.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χριαστιαννα μου εγω το αγοραζω εδω και 2 χρονια, εκτος του οτι ειναι πανεμορφο αισθανομαι οτι συνεισφερω κι ολας!πολυ χρησιμη η αναρτηση σου!σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που πρόλαβα να πάρω κάποιο βραχιολάκι!! Είναι ωραία ενέργεια και πρέπει να την στηρίξουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπράβο βρε κορίτσι μου!!1 καλύτερο post δεν θα μπορούσε να υπάρξει! θα χαιρόμουν αν ήθελες να κάνεις και μια βόλτα στο δικό μου blog! www.beautywitholga.blogspot.gr BeautyStars

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις