Αιτίες γήρανσης του δέρματος

Καλησπέρα....
Κρύο...Πολύ κρύο....Πάρα πολύ κρύο...
Τι θα λέγατε να δούμε μερικές αιτίες γήρανσης του δέρματος μας και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;
Το κάπνισμα: Θα μου πείτε και που δεν κάνει κακό το κάπνισμα φυσικά και σε όλο τον οργανισμό αλλά να δούμε συγκεκριμένα τι κάνει στο πρόσωπο.
Πρώτα απ'όλα δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το στόμα.Αυτό οφείλεται στις μηχανικές κινήσεις που κάνει ο καπνιστής αλλά και στην βιταμίνη C που καταστρέφεται στον οργανισμό από το κάπνισμα.
Το αλκοόλ: Άλλος ένας από τους βασικούς ρόλους τους καταστρεπτικούς θα έλεγα πάλι για όλο τον οργανισμό.Αλκοόλ και γήρανση συνδέονται στενά και αυτό το δείχνουν έρευνες που έχουν γίνει με το σχετικό θέμα και δείχνουν ότι καταστρέφονται οι άκρες των χρωματοσωμάτων που ρυθμίζουν την ζωή των κυττάρων.
Το κρύο: Προσοχή ιδικά αυτή την εποχή που κάνει αρκετό κρύο και η επιδερμίδα μας χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση πρωί - βράδυ.Γι'αυτό μην ξεχνάτε ποτέ μα ποτέ την ενυδατική σας.
Ο ήλιος: Ο καλός μας φίλος ο ήλιος μπορεί να γίνει και ο μεγαλύτερος εχθρός μας και ειδικά το καλοκαίρι.Για να αποφύγουμε την ζημιά που θα μας προκαλέσει καλό είναι τους καλοκαιρινούς μήνες να φοράμε ενυδατική και υψηλούς δείκτες προστασίας.

Το ντεμακιγιάζ: Ποτέ να ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το ντεμακιγιάζ όχι μόνο από το μακιγιάζ αλλά και από τις τοξίνες που περιέχει το περιβάλλον και έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας και το δημιουργούν θαμπάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις