Συνταγές Ομορφιάς

      Σπιτικές Μάσκες Ομορφιάς


Τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά και τα βότανα δεν είναι απαραίτητα μόνον στη διατροφή μας. Είναι εξίσου ευεργετικά και για την περιποίησή μας. Δοκιμάστε να φτιάξετε φυσικές μάσκες ομορφιάς και αναζωογόνησης

Για λάμψη

Λιώστε έξι κομμάτια κουβερτούρα (επιλέξτε κάποια με περιεκτικότητα 80% κακάο) σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τα ώστε να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Συμπληρώστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λουλούδι πορτοκαλιού (στα φαρμακεία) ή απλά από ένα πορτοκάλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο όσο είναι χλιαρή και με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήστε την για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα. Ολοκληρώστε με άφθονο κρύο νερό και επαναλάβετε τη φροντίδα μία φορά την εβδομάδα.

Για αναζωογόνηση



Ανακατέψτε τον πολτό 1/4 ώριμου πεπονιού με 3 κουταλιές της σούπας άμυλο ρυζιού (θα το βρείτε στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής) ώστε το μείγμα να γίνει πιο συμπαγές. Απλώστε την στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με δροσερό νερό. Είναι ιδανική για κουρασμένες και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις